• Okozhat-e hüvelygombát a fogamzásgátló?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Amióta szedem a fogamzásgátló tablettát, folyamatosan gombás fertőzéseim vannak kisebb-nagyobb megszakításokkal. Felvetettem az orvosoknak, hogy esetleg nem a gyógyszer okozza-e, de azt mondják nem. Akkor mitől lehet? Többször kivizsgáltak és nem találtak semmit.

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        A fogamzásgátló tabletta valóban megváltoztathatja a hüvely pH értékét, így talán hajlamosabb lehet gombás fertőzésekre, de egyedül a tabletta nem okolható ezért. Nem tudom, milyen eddigi vizsgálatokat végeztek, de érdemes lenne egy tenyésztést is elküldni (nem csak hüvelyváladék kenetet), és a partnert minden esetben kezelni kell a ping-pong fertőzés elkerülése érdekében.

        A megfelelő gyógyszeres terápián kívül erősítheti szervezetét gyógynövényekkel, palástfű, kamilla, cickafark, melyeket ülőfürdőnek is és teának elkészítve is használhat. Fehérneműi pamutból készüljenek, melyeket érdemes kifőzni magas hőfokon a megfelelő fertőtlenítés érdekében. Ha végképp nem segít semmi, meg lehet próbálni elhagyni a tablettát, talán az is hozhat megoldást.


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 17:19:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: