Ovulációs fájdalom

Üdvözlöm! Abban kérem a segítségét, hogy az utóbbi hónapokban nagyon ritkán előfordult igen kellemetlen hasi diszkomfort érzésem. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha eszméletlenül fel lennék puffadva, és az egész alhasam érzékeny érintésre is. Eddig azt hittem, a beleimmel van gond, de mivel nagyon ritka volt, így nem tudtam beazonosítani mitől van. Viszont áprilisban a ciklusom 17.napján kórházba is mentem ezzel a fájdalommal, annyira erős volt, ahol minden vizsgálat és labor negatív lett, néztek étel intoleranciát is stb, és akkor mondták, hogy ez lehet ovulációs fájdalom. Ebben a hónapban direkt figyeltem a napokat, és megint a 17.napon van ez az erős fájdalom, diszkomfort érzés. Tudna nekem segíteni, hogy ez mitől ilyen erős? Mit tudok tenni ellene? 1-2 nap nagyon kellemetlen, nadrágot sem tudok kb.húzni, annyira feszül az egész hasam. Ez régen nem volt, ezért szeretnék rá valamilyen megoldást találni, és az okát is megtudni...nem tudom, mennyire normális, hogy ennyire kellemetlen legyen. Köszönöm előre is!

Dr. Farkas Ágnes válasza ovulációs fájdalom témában

Kedves Hölgyem!

Ilyenkor mindenképpen javasolt egy nőgyógyászati vizsgálat, hogy lássák van-e bármilyen egyéb eltérés, pl. egy gyulladás, ami okozhat erősebb panaszokat a normál ciklus során is. Egyébként az természetes, hogy az évek során változnak a ciklus alatt megjelenő panaszok, de a jelentősen fokozódó fájdalmakat ki kell vizsgálni.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. május 25., 14:32; Megválaszolva: 2022. május 27., 11:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ovuláció
Szëp Estèt! Kèrdèsem az lenne,hogy peteèréskor az erős pár órás egyoldalú fájdalom jelzi a pete kiszabadulását? Azután mennyi ideig...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény