További teendők polycystás ovariumok esetében

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lányomnak endometriozis gyanúja miatt mr vizsgálatot végeztek. A lelet alapján mindkét ováriumban számtalan, különböző nagyságú 4-10 mm átmérőjű cystának megfelelő képlet van. A vélemény: polycystás ováriumok. A nőgyógyász szerint nincs semmi teendő. Érdeklődni szeretnék, hogy tényleg semmi teendőnk ill. hogy egyéb panaszok miatt (rendszertelen menstruáció, pattanások, puffadás) miatt nem szükséges-e az inzulinrezisztencia kizárása. Köszönettel: Ficsórné Sáfár Anett

Dr. Tekse István válasza PCOS témában

Kedves Anett!

16 éves korban még "alakul" a hormontengely. Ha nincs valami durva panasz, akkor egyelőre nincs teendő. Az egészséges étkezés és a rendszeres testmozgás természetesen fontos.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. március 21., 20:25; Megválaszolva: 2022. március 30., 21:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elmaradó menstruáció és a rák
Régóta már kb. 5 éve marad er a menstruációm, úgy hogy általában csak fél évente jön meg. Már régebb óta kivizsgáláson vagyok, de nem tudom...
PCOS, rendszertelen ciklus
Gyógyszerek
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyász orvos megállapította nálam a PCO nevű betegséget. Először voltam ennél az orvosnál, de érdeklődni szeretnék...
Menstruáció kimaradása 1 évig
Tisztelt Doktor úr! 1 éve nincs menstruációm, már több orvosnmál is megfordultam. Voltam hormonszint vizsgálaton, ami semmi szokatlant nem mutatott...
PCO-PCOS kapcsolata a...
Tisztelt Dr. Úr/Nő! 15 éves koromtól kezdődően Lindynettet szedtem, többek között a rendszertelen ciklusaim miatt. 5 év gyógyszerszedés után...