Konizáció után

Kedves Doktor úr/ Doktornő! 47 éves leszek, 2021 júliusában átestem egy hidegkéses konizációs műtéten, ami jól sikerült, épben kimetszett HSIL eredménnyel. Nem biztos, hogy hidegkéses volt, lehet, hogy kacskonizáció, de valószínűleg hidegkéses, gyógyult sebszélek vannak. Azóta sok hasi panaszom van, kiderült, hogy Ureaplasma fertőzés is fennáll 2020 óta, amit eddig nem kezeltek. Kérdésem, hogy mennyi esélyem van a teherbeesésre ennyi idősen és egy konizáció után? Meg szeretnék gyermeket, de jelenleg nincs partnerem. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Konizació után témában

Tisztelt Hölgyem !

Tekintettel az előzetes conizacióra 3 havonként cytológiai vizsgálatot és egyben HPV tipizálást javasolnék, hogy a jövőbeni rosszindulatu méhszáj elváltozásokat időben ki lehessen szürni és megelőzni.

Az Ureaplasma fertőzést feltétlen kezelni kell és az antibiotikus kura után 3 hónappal meg kell ismételni az Ureaplasma PCR tesztet.

A gyermekvállalást illettően a conisatió nem kizáró ok, de életkora miatt ajánlott szándékát szakorvossal megbeszélnie.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. október 13., 12:10; Megválaszolva: 2021. október 19., 22:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek