Fogamzásgátló abbahagyása és pánik

Kicsit összetettebb kérdést szeretnék feltenni. Tavaly novemberben döntöttem úgy, hogy abbahagyom a fogamzásgátló szedését 6 év után. (lindynette tablettát szedtem) Ezt követően legközelebb januárban jött meg a menstruációm. Azóta sajnos csak egyszer fordult elő kis barnásabb folyás, de el is múlt. Így most már kezdek aggódni, hogy valami gond lehet, hiszen a gyógyszerszedés előtt eléggé pontos volt a ciklusom. Közben kb 5 napja kaptam meg a Szputnyik oltást, és most kezdek aggódni, hogy lehet nem ezt a vakcinát kellett volna beadatnom, ilyen jellegű probléma miatt. Mit tanácsol lehet ebből valami probléma? Természetesen el akarok menni a nőgyógyászomhoz, de jelenleg még nem tudok hazautazni. Beadathatom így a második oltást, okozhat ez problémát. Sajnos eléggé pánikos vagyok, és mióta olvastam, hogy vannak oltások amik vérrögösödést is okozhatnak, azóta érzem, hogy alkalmanként megfájdul a combom, ha sokáig ülök akkor befeszül a vádlim. Nagyon félek attól, hogy nehogy trombózist kapjak. Mi a véleménye lehet az oltás miatt gond, illetve milyen vizsgálatokat javasol? Illetve tanácsolna olyan vény nélküli gyógyszert, ami segítene a menstruáció visszaállításában? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátló abbahagyása és pánik témában

Tisztelt Hölgyem !

Kérem, ne aggódjék és a második vakcina beadása előtt jelezze a beadást végző orvosnak a levelében leirtakat. Fő az, hogy adassa be a második vakcinát is.

A laboratoriumi vizsgálatoknál létezik egy un. " trombozis panell ", melynek segitségével ki lehet zárni a feltételezett kóros elváltozást.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. május 13., 21:37; Megválaszolva: 2021. május 18., 20:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény