menstruáció

Kedves Dr. Nő! Problémám a következő. Mercilon tablettát szedek évek óta, semmi problémám nem volt vele. legutóbbi gyógyszerszünetben nem jött meg a megvonásávérzésem. Tovább szedtem a következö levelet mivel minden tablettát beszedtem a betegtájékoztató is ezt javasolta. Most a 9. napnál járok és megjött. Ez probláma, szedhetem tovább a tablettát? Nem kavarnám meg a ritmusát annak ahogy szedem ha nem muszály. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Ez néha előfordulhat, ha korábban rendszeresen szedte a gyógyszert, nem volt beteg, nem szedett másik gyógyszert, ami gyengítené a fogamzásgátló hatását, tehát terhes nem lehet, akkor semmi gond, várhatóan 1-2 ciklus alatt visszaáll majd a beállt ritmus is.

Ha a terhességet kizárni biztosan nem tudja, csinaljon egy tesztet, bar ennek nagyon kicsi az esélye, ne aggódjon.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. december 14., 23:54; Megválaszolva: 2020. december 15., 14:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz