• Cytológia miatt aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Tegnap a méhszájamnál több apró 1,2 mm es dudor fedeztem fel tapintásra. Véletlenül történt a felfedezés. Tavaly voltam cytológián ami P2 lett,de most néztem meg,hogy ismétlést kérnek.Gyulladást írnak,de mást nem. Ön szerint kell aggódnom a cytológia és a dudorok miatt? Ha van rá mód gyorsan válszoljanak,mert nagyon aggódom. Köszönöm szépen Szép napot kívánok Éva

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Naboth tüszők témában

        Kedves Éva!mit a méhszáj felszínén dudoroknak tapint, azok valószínűleg úgynevezett Naboth tüszők.A méhszáj mirigyszövetei kis csatornái valamilyen régebbi lobtól lezárultak, alatta a mirigyváladék, mitesszer szerűen összegyűlik. Jóindulatú képletek, ezt a citológia is igazolni fogja.


        Kérdés: 2020. augusztus 18., 10:29; Megválaszolva: 2020. augusztus 20., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: