Nőgyógyászati probléma

Tisztelt Doktor Úr! Több problémával is küzdök. A legrégebbi ,hogy amióta menstruálok azóta szörnyen rendszertelen a menstruációm van hogy hónapok is kimaradnak.Emellett nagyon erős és fájdalmas. Volt mikor ájulásig fajult.Erre szedtem hosszabb ideig fogamzásgátlót amivel megszűnt a probléma, viszont amióta abba hagytam ismét fájdalmas és nehezen elviselhető.Vizsgálat után megállapították hogy több ciszta van a méhemben és emiatt lehet. Nem szeretnék fogamzásgátlókat használni így hát azt szeretném megtudni lehetne-e ezen természetes úton javítani? A cickafark teával próbálkoztam. A másik problémám,hogy 2 éve küzdök viszketéssel,ragacsos,túrós fehér folyással olykor égő érzéssel.Amíg szedtem a fogamzásgátlót addig nem voltak meg ezek a tüneteim. Több nőgyógyászati vizsgálaton túl estem már első körben mindig hüvelygombát állapítottak meg és eszerint kezeltek de akadt olyan helyzet hogy a labor negatív eredményt mutatott ki.Számos hüvelykúpot,kenőcsöt és szájon át szedhető tablettát használtam már, amelyek olykor segítettek olykor még inkább rontottak a helyzeten és jött az újabb és újabb fajta.A panaszaim nem múltak el így mindig vissza jártam az orvosokhoz akik ezután nem gyógyszert javasoltak hanem életmód váltást,fogyást,mozgást. Ezt a kört sokszor lefutottam már. legutóbb is a viszketésre folyásra azt kaptam, hogy életmód váltás és kenegessem magam attól nem viszket/ég nem tud mást mondani rá.Így hát belevágtam szedek D-vitamint,fokhagyma kapszulát nem fogyasztok cukrot , búzalisztet,rendszeresen mozgok, fogytam, használtam közben micovagot de a tünetek maradtak. Teljes elkeseredésemben volt ,hogy több hetes házi praktikákkal is próbálkoztam beépítettem az étrendembe a gombaölő élelmiszereket , gyógyteákat ittam,grapefruit cseppet, a borax glicerint is kipróbáltam 1-2ml fecskendővel ami számos nőnek segített a fórumokból. A tünetek kezelésére tökéletes volt de egy idő után nem éreztem azt hogy ez lesz a megoldás a problémára így is lett amint abba hagytam másnap már kezdődött minden elölről. A párommal óvszerrel védekezünk.Azt mondták mindig,hogy a partnert nem szükséges kezelni de azért a felírt kenőcsökből volt mikor őt is lekezeltük. Annyit jártam nőgyógyásznál mintha a legkedvesebb hobbim lenne. Jó lenne beállni az évi 1x-i szűrésre. Nem tudom mit tehetnék még, úgy érzem lassan ,hogy ebből nincs kiút. Tönkre teszi a mindennapjaim, az általános közérzetemet. Szeretnék újra teljes életet élni. Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen fogadok. Válaszát előre is hálásan köszönöm! V.Bella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a ismétlődő hüvelyfolyás témában

Kedves Bella! Nem könnyű elméletben válaszolni ennyi gyakorlatlati és szakemberek által látott helyzetre, panaszra. méhben nem lehet ciszta, főleg több, azt hiszem, hogy keverte a petefészekkel. A méhfalban az izomzatban endometrium, azaz elvándorolt méhnyálkahártya szigetek lehetnek, nagy fájdalmat okozók, úgy nevezett endometriózis betegség formájában. Erre jól hat a fogamzásgátló alacsonyabb hormonszintje.Nem kéne félni többféle használhatóságától. A visszatérő, ugyan valóban gombás fertőzésre jellemző leírt tünetcsoport nem ismétlődhetne, ha szájon át is kapott többször 150 milligrammos gombaellenes kapszulát, többféle van. És természetesen a partner kezelése is kötelező ugyanezzel. Azt javasolom, teremtsen kapcsolatot valamelyik nőgyógyászati klinikával, keressen egy szimpatikus orvost és terítse a problémát részletesen, ahogy írásban is tette. Bármit használ a jövőben, a hüvelyi védekezőképességet a gyógyszerektől kipusztult, természetes védelmet jelentő tejsav baktériumokat hónapokig segítse visszaszaporodni valamelyik hüvelyi protexinnek nevezett kúppal, vagy krémmel. Nincs megoldhatatlan hüvelyfertőzés!

Kérdés: 2020. június 29., 10:37; Megválaszolva: 2020. június 29., 15:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?