Vetélés

Üdv! 2017ben egészséges kislányom született,2018ban 18hetesen perforált vakbél miatt műtöttek 3napra rá elvetéletem. 1 évet vártunk a következő terhességel de 5hetes 3naposan barnázni kezdtem kaptam ultrogestant 7hetesen megállt a szíve nem fejlődött tovább! Az orvosom azt mondta, hogy 3 hónap múlva próbálkozzunk.. Második próbálkozós hónapban ismét össze jött a baba de ugyanúgy 5hét 3naposan elkezdtem barnázni, itt is kaptam ultrot de ez a baba is megállt a fejlődésbe! A kérdésem az lenne, hogy lehetséges az hogy a nagyvetélésemnél felborultak a hormonjaim és valami nem állt vissza rendesen?!Az orvosom most is azt javasolta, hogy várjunk 3 hónapot és rögtön pozi tesztnél ír ultrot! Semmilyen vizsgálatra sem akar elküldeni! b

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Vetélés témában

Tisztelt Hölgyem!

A perforalt vakbél és a 18 hetes vetélés valóban óriási megterhelést jelenthetett szervezete számára. Nagy szerencse, hogy nagyobb baj nem történt.

A 2019-ben lezajlott két magzati elhalás/ missed ab. / valóban további kivizsgálásokat tesz szükségessé/ genetikai, immunológiai, toxoplasmosis /.

Tekintettel korára , kérem ne siessenek az ismételt babavállalással, inkább az előzőkben emlitett vizsgálatokat végeztesse el.

Hormonpanell meghatározás sem kizárt, de leveléből ugy tünik , hogy a fogamzóképessége zavart nem szenvedett, a jövőbeni fogamzást követő, időben elkezedett sárgatesthormon pótlás / utro/ viszont elengedhetetlen.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2020. június 05., 11:25; Megválaszolva: 2020. június 07., 12:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...