• Miért kevesebb a menstruációm?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. ÚR /Dr. Nő! Észrevettem,hogy mostanában alig van menstruációm ,ha van is ilyen sötétbarnás színű ,nem az a tipikus vörös. Szedek fogamzásgátlót (Symicia),igaz nem táplálkozok valami egészségesen. Valami gond lehet? Kb fél éve voltam nőgyógyásznál ott enyhe fokú LSIL-t állapítottak meg. Később megcsinálták a Cin és HPV szűrést is . Azt írta a z orvos mind negatív és nincs vele gond. Lehet valami gond velem? Illetve érdemes ezzel nőgyógyászhoz menni?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kevesebb menzesz témában

        Kedves Kérdező! A korszerű, kis dózisú fogamzásgátló miatt gyérül a vérzése. Ezek alacsonyabb hormonszintet tartanak fenn, mintha a petefészek által termelt természetes hormonszintjei lennének Ezért a méh nyálkahártya nem fejlődik olyan vastagra, kisebb az ér ellátása és lelökődésekor kevesebb a vérzés.Ez önmaga nem baj,kevesebb a szervezet vasvesztése. Ha szüneteltetné átmenetileg a tablettaszedést és addig helyi hüvelyi fogamzásgátlót használna, (Patentex, Pharmatex)visszatérne a normál vérzésmennyiség.A leírtak miatt a citológiai ellenőrzés fél év múlva kötelező!


        Kérdés: 2020. május 29., 14:18; Megválaszolva: 2020. május 31., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: