• Rákmegelőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ma kaptam meg a nőgyógyászati rákszűrésem eredményét , melyben az alábbi olvasható : súlyos rákmegelőző hámelváltozás, HPV tipizálás szükséges, CINtec Plus pozitív , szövettani mintavétel szükséges. Sajnos nem tudok lemenni a vidéki orvosomhoz, emiatt szeretném kérdezni hogy konkrétan milyen vizsgálatokra lesz szükségem ? Valamint hogy ezen eredmények alapján kell-e félnem hogy esetlegesen méhnyakrákom van ? Válaszukat előre is köszönöm, Üdvözlettel

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rákmegelőző állapot keneteredménye témában

        Ahogyan a kenetvizsgálat is leírja, ha nem is konkrét rákos elváltozás van még, de ez egy súlyosan degenerált hámállapot, amit ha nem távolítanak el,rákká,fajulna.A kiváltó ok legtöbbször ilyen fiatalon a Humán Papillóma Vírus, HPV, melynek vannak barátságos fajtái és rosszindulatú, úgynevezett magas kockázatú törzsei, ezeket lehet tipizálás nevű vizsgálattal megkülönböztetni.Mindenképpen ki kell venni próba excizió nevű egyszerű anyagvétellel egy részt, hogy pontos szövettant tudjon a mikroszkópos vizsgálat mondani a további esetleges teendőkre.Le kéne menni mielőbb orvosához, mert lépni kell.


        Kérdés: 2020. május 07., 14:05; Megválaszolva: 2020. május 09., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: