• Normális a hüvely érzékenysége?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Az a kérdésem lenne Önhöz, hogy milyen szinten tekinthető normálisnak a hüvely érzékenysége? Amikor kiszerettem volna próbálni a tampont akkor arra lettem figyelmes, hogy, még nem történt meg a behatolás, de már a hüvelynyílasom megnyomásával kellemetlen érzést tapasztaltam, amit még jelenleg akár a kezemmel egy erőteljesebb nyomás hatására ruhán keresztűl is érzékelek. Azonban még nem volt szexuális kapcsolatom, ezért eddig azért sem voltam erre tekintettel, mert azt hittem, hogy ez teljesen normális, de ahogy elkezdtem kérdezősködni az ismerettségi körömben, őket nem érintette ez a probléma, lehet ez a Vulvodynia tünete, vagy csak túl gondolom? Azonban nem érzek fájdalmat sem égető, viszkető érzést, valamint nem észlelem az érzekenységet a hétköznapi tevékenykedéseim közben, de mint említettem egy erősebb nyomás kifejtése közben már kellemetlen érzést tapasztalok. Egy szülésznő ismerösőm ajánlására kiszerettem volna próbálni a Génia92-hüvelykúpot, de rettenetesen csípet, ezért fel sem tudtam helyezni sem más nap, azonban akkor már szinte alig csípett, de minnél bentem toltam a második probálkozásnál annál jobban érzékeltem a csipő érzést, ezért szintén abba hagytam. Vagy esetleg valami gyulladás állhat ennek hátterében? Azt még fontos megjegyeznem, hogy több éve fenn áll már ez a dolog, 4 évvel ezelőtt pedig hüvelygombám volt antibiotikum szedése miatt, talán az nem lett volna rendesen kikezelve? Évekkel ezelőtt pedig nagyon sokat bicikliztem ami esetleg irritálhatta a nemi szervem, ezek alapján gondoltam még a Vulvodynia betegség kialakulására. Válaszát előre is megköszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi diszkonfort témában

        Kedve Kérdező! Panasza leírása alapján vélhetően van egy egyszerű hüvelygyulladása, ezért higgye el, ha nőgyógyászhoz megy és érintetlen állapotát közli, nem lenne kellemetlen egy ehhez igazodó szűzlapocos feltárás, optikai diagnózis bizonyosság, esetleg tenyészanyag levétel. Ha szükséges felhelyező aplikátorral maga is bejuttathat krémet a boltozatig meggyógyulni. Ne féljen, legyen objektív a tennivaló, ha kell.


        Kérdés: 2020. április 13., 22:50; Megválaszolva: 2020. április 15., 19:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.