• Notmális?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Anita vagyok. 2019 nyarán belevágtunk a babaprojektbe párommal. Sajnos nem jött össze. 3hónapon át ovulációs tesztet használva. Ezekben a hónapokban, az együttlétek utáni napokban görcsölgettem, szúrkálást éreztem, de sajnos minden alkalommal, pontosan érkezett a havi vérzésem, erős görcsökkel (bár ez nálam nem szokatlan) őssztöl abbahagytuk a próbálkozást, és ezek a tünetek is abbamaradtak. Amikor megjött görcsöltem, de nem olyan erősen. Lehetséges, hogy azért éreztem ezeket, mert nemtud megtapadni? Forduljak ezzekkel a tünetekkel orvoshoz, vagy engedjem el magam és vágjunk bele újra? Köszönöm a válaszát.

        Dr. Kiss György válasza a Normális? témában

        Tiszelt Hölgyem ! Levele rendkivül érdekes. A megternmékenyült petesejt meg nem tapadását jelző alhasi görcsöket sem kizárni, sem megerősiteni nem tudom.Tegyük fel, hogy lehetséges. Az ovuloteszt alkalmazása kb.40% biztonsági információt ad. Rendkivül jó jel, hogy rugalmasan kezeli a projectet és valóban inkább" engedje el magát" és vágjanak bele ujra, még ovuloteszt sem szükséges. Régi tankönyvi adat, hogy akkor beszélhetünk sikertelenségről, ha a pároknál 1 év védekezés nélküli házasélet során sem következik be fogantatás. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. február 26., 17:03; Megválaszolva: 2020. február 29., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: