vélemény kérés combon található kiütések kapcsán

Tisztelt Doktornő! 20 éves unokahúgom a következő üzenettel fordult hozzám... A lábamon lévő kiütésekkel (vagy gyulladásokkal) sok helyen jártam. Voltam bőrgyógyásznál, aki 2 féle krémet írt fel, az egyik fertőtlenítésre szolgált és olyan színe volt mint a betadinnak, a másik pedig egy fehér színű sűrűbb állagú krém volt. Ezt a kétféle krémet mellékelten elküldöm. Voltam allergia vizsgálaton, de semmilyen ételre vagy összetevőre nem vagyok allergiás, illetve voltam házi orvosomnál, aki egyben belgyógyász, mert a folyamatos has fájdalommal próbáltuk összekötni a kiütéseket. Külsőleg megvizsgált, megtapogatott és semmit nem talált. A lábaimra egy krémet írt fel, ami nagyon hasonlított arra a fehér krémre amit már egyszer kaptam, de nem használt. A bőrgyógyász pedig a nőgyógyászati vizsgálatot ajánlotta, mivel a belső combomon vannak hormonális problémára gyanakodott, illetve a házi orvosom is valami belső gyulladásra gyanakodott mivel semmilyen külsőleg ható krém nem használt. A nőgyógyász felírt nekem egy fogamzásgátlót (mellékelten csatoltam a receptet) , azonban azt még nem kezdtem el szedni, mert előtte egy vérvételre megyek el még ebben a hónapban. Ezek a gyulladások vagy kiütések nagyjából egy éve jelentek meg. Akkor epillálással szőrtelenítettem és valószínű az elgyengült szőrszálak nem tudtak rendesen kibújni és begyulladtak, viszont ezután borotváltam és gyantáztam is de egyik sem segített már. Sajnos nagyon csúnyán begyulladtak. Nyáron egyedül a napoztatás tett vele jót, de amint pár nap elteltével nem érte erősebb vagy több ideig nap újra ugyanolyan feltűnő volt. Étrendben semmi változás nem történt, laktóz és glutén érzékenység gyanúja miatt egy időben mellőztem egy-két dolgot, de ezeknek az érzékenységeknek a gyanúja hamar eltűnt a vizsgálat eredménye és az étrend változás eredménye miatt. Az elmúlt idő alatt javultak a gyulladások, sokkal csúnyábbak voltak, de így is nagyon látványosak és nem tűntek el nyom nélkül. Mellékelten elküldöm a belső combjaimról a képeket, illetve a híg fertőtlenítőt és a krémet amelyet gyulladás csökkentésére írtak fel. Kérem keressen e-mailben ([email protected]) és akkor csatolva elküldöm önnek a képeket az érintett bőrfelületről, a használt kenőcsökről, a felírt fogamzásgátlóról. Ez a levelezési rendszer csak egy csatolmányt engedélyez, ezúton küldöm az azóta elkészült vérképet. Nagyon örülnék, ha megírná, egyetért-e az adott fogamzásgátló használatával, vagy inkább más kezelést esetleg további vizsgálatokat javasolna. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza női hormonok, szőrtüszőgyulladás témában

Kedves Hölgyem!

Sajnos ide a rendszerbe nem érkezett egy kép sem. Emailben amiket küldött, az egyik a fogamzásgátló, a másik a hormonlabor eredménye. Az érintet bőrfelületről nem érkezett kép.

Ezek alapján több pont is van, amiről beszélni lehet. A fogamzásgátló arra való, ha olyan pattanásokat akarunk mulasztani vagy megelőzni, amiket női hormonháztartás felborulása okoz. Ezt így látatlanul nem tudom megállapítani.

A hormonlabor alapján felmerülhet a PCOS gyanúja, de ehhez nőgyógyászati vizsgálat és részletes előzményi adatokra van szükség. Ilyenkor segíthet a fogamzásgátló a pattanások csökkentésében (ha azok pattanások a combon) .

Ezek mellett a leírás alapján a saját véleményem is megosztom, mint nő, ha nem bánja. Szerintem szőrtüszőgyulladásról beszélünk, amit a gyantázás indított el. Mivel azóta van panasz, ez majdnem teljesen biztos. Azért a belső combon van a panasz, mert ott könnyebben izzad a bőr, és dörzsölődik

egymáshoz a két comb felülete. Így bármilyen baktérium könnyebben elszaporodik.

Javaslatom a következő: ne gyantázzon többet. Borotváljon csak, és minden alkalommal új borotvát használjon, megfelelő borotva géllel vagy habbal.

Borotválkozás után alkalmazzon az érintett területen Curiosa gélt.

Hetente többször radírozza a bőrét.

Ha megteheti, menjen el IPL szőrtelenítésre. Nemcsak a szőrnövekedést fogja csökkenteni, hanem a szőrtüszőgyulladást is enyhíti.

Ennél többet csak vizsgálat után tudok mondani, de bízom benne, hogy ez is segíteni fog.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. február 11., 12:39; Megválaszolva: 2020. február 24., 20:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
női hormonok
Kedves Doktornő/Úr! A gesztagén, progesztogén, progeszterin, progeszteron, sárgatesthormon és a többi hasonló nevű mind ugyanannak a hormonnak a...
Konizáció után
Miért ilyen erős görcseim vannak?
Jónapot Doktornő! Olyan problémam lenne. 7hónapja szültem meg a 3-4 gyerekeimet (ikrek) kb. 2hónapra rá megjött az első menzeszem szülésóta, azóta...
Metaplasia
Kedves Dr.Nő! A rákszűrés eredményem P2 -es negatív neoplasticus elváltozásra, viszont a vegyes baktérium és metaplasia be van jelölve. Kérdésem...
Fogamzásgátló abbahagyása
Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm első napján elkezdtem szedni a Belara fogamzásgátlót. Majd mikor elmúlt a vérzésem, 1 hét után újra volt...