• Nagyon fájdalmas ovuláció!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Véleményét,tanácsát szeretném kérni,az alábbi panaszom miatt! Nagyon erős,görcsös,alhasi fájdalmaim vannak minden peteéréskor,lánykorom óta! Menstruációs ciklusom,mindenféle tekintetben szabályosan zajlott,zajlik. Nem szültem sajnos,de 20 éve volt egy abortuszom.Policisztás vesebetegségem van.Nőgyógyászati vizsgálataim rendben vannak,rendszeres hasi uh.veszek részt. Fogamzásgátló szedési ideje alatt,ezek a baloldali fájdalmak,(és csak a baloldalon,megszüntek),de amióta nem szedem,annyira fáj,hogy eléggé befolyásolja az életvitelem,munkám! Különféle minor fájdalomcsillapítok+adjuvánsok szedése sajnos nem vált be. Megemlíteném hogy szinte percre pontosan 2 óránként jelentkezik a fájdalom,és mindig eltart 1 hétig. Szíveskedjen az Ön véleménye alapján tanácsot adni,gyógyszer választásban,vagy esetleges kivizsgálással kapcsolatosan. Válaszát várom tisztelettel!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a középidősfájdalom témában

        Kedves Kérdező!Sajnos,nem említi a legfontosabbat: Volt-e a fájdalmasság idején, vagy attól függetlenül hüvelyi ultrahang vizsgálata, és mi volt az eredménye? A fogazásgátló korszak javító hatása egyértelművé teszi, hogy hormon termelődés hiba van a görcsösség hátterében.Ha vastag a petefészek tolja, nehezen tud ovulálni, ez is gyakran oka ilyen panasznak. Középidőig, vagy azt megelőzően szedett hormonhatású gyógyszer esetleg lényegesen javítaná a panaszokat.Menopauzájától kezdve panaszmentes lesz.


        Kérdés: 2020. február 09., 13:16; Megválaszolva: 2020. február 10., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: