• Bartholin ciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 8 évvel ezelőtt volt egy nagyon csúnya Bartholin mirigy gyulladásom a bal nagyajkaknál, ami tályoggá alakult. Sajnos akkor nem mentem el időben, és meg kellett müteni. Most a jobb oldalon jött elő 4 napja, 1 nap alatt szereztem időpontot és elmentem orvoshoz:! Itt szerencsém volt, mert lemondták az időpontot. A műtétet javasolta, pedig nem fàj, nincs lázam, minden Oké csak ott van :( sajnos mivel nem SOS és nem gyulladt műtètre csak 3 hét múlva kaptam időpontot :( szeretném megkérdezni, hogy addig mit csinàljak? Csak üljek ölbe tett kézzel? Kamilla teàt iszom minden nap, meg Dolgit gyulladáscsökkentőt veszek be napi egyet. Tudom sajnos,ennyi idő alatt be is lobbanhat.. sajnos magànklinikákon is az első időpont 1 hónap múlva lenne.... Válaszát előre is köszönöm szépen, szép estét! Üdv Rita

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Barthollin ciszta témában

        Kedves Rita! pillanatnyilag nem Barthollin mirigy gyulladása van, hanem cisztája. Pang benne az elzáródott mirigy kivezető miatt a termelt váladék és feszíti a cisztafalat és lassan növeszti azt. Idővel begyulladva lesz tályog belőle. Mútétt3el bemetszve új kivezető csatorna alakul ki és kiürül. Mielőbb jó lenne megoperálni. Begyulladás esetén nem lehet várni, sürgőssé válik, és rosszabb, hosszabb a gyógyulása.


        Kérdés: 2020. február 07., 18:55; Megválaszolva: 2020. február 10., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.