• Dalacin hatása a termékenységre, petesejtre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr Dalacin 300 mg tablettát kell szednem egy gyulladás miatt. Már szeretnénk babával próbálkozni, de emiatt ismét nem tudtunk most. Ha ezt beszedtem, és az utolsó szem bevétele után kb 2 héttel van ovuláció, akkor okozhat gondot a gyógyszer a petesejtben, termékenységben? Köszönöm szépen!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt antibiotikumnak nincs ismert magzat károsító hatása. A petesejtben ,termékenységben nem okoz semmilyen problémát. Terhességben 12.hét után adható kezelésre.


        Kérdés: 2020. február 04., 13:05; Megválaszolva: 2020. február 06., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Úr! Lányom 14 éves. 1,5 éve menstruál, nagyjából rendszeresen.Utolsó menstruációja novemberben volt,ami hosszabb ideig tartott 9-10 napig. Azóta vagyis több hónapja nem jött meg. Nemi kapcsolata még nincs. Az elmúlt...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2019.októberében hagytam abba a Belara nevű fogamzásgátló tablettát, melyet 3 éve szedtem. Ezt követően természetesen megjött rendesen a menstruációm, utána novemberben és decemberben szintén megjött...
        Tisztelt doktor úr.28 napra szabalyosan jott meg a mensesem azonban stressz ért igy a kovetkező 3 napon nem volt vérzés.ujabb 2 napon erős volt.eltelt 4 nap most és ujra kezdődött rendes mensesként.4 honapja baratcserjét szedek, c, d, e vitamint...
        Kedves Doktor Úr! 29 éves vagyok, 2012 óta évente járok rákszűrésre, 2018 májusában volt az utolsó, mindegyik negatív cytologia, méhszájsebbel kezeltek (nem komoly, 2018-ban már nem volt vele gond). Most 2020 márciusában alhasi fájdalmakkal...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő 6 héttel ezelőtt volt TOT szalag beültetésem. Műtét után egy héttel visszakerült a katéter nem ürült ki a hólyagom. Azóta is nehezebben megy. kérdéseim: - nem sugárban jön a vizeletem, inkább csak...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Párommal babát szeretnénk, melynek kapcsán különböző vizsgálatokon vettünk részt. Az én hüvelykenetemből Streptococcus Agalactiae-t mutattak ki ("sarjadzó gomba nem tenyészett"), míg párom ondómintájában...
        Kedves Doktor úr! Tegnap este kevés vér jött a hüvelyemből ahogy töröltem ki. Azt hittem, hogy menstruáció, de azóta nem jött semmi. A vér élénkpiros volt és nem volt olyan szaga mint a menstruációs vérnek. Az előző menstruációm kb a...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Bízom benne, hogy tud tanácsot vagy út mutatást adni a problémámra. Fogamzásgátlót nem szedek illetve spirálom sincs, a párommal gumi óvszerrel védekezünk. A legutolsó menstruációm február 20-26ig tartott,...