• kisebb csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Decemberben voltam rákszűrésen, negatív lett az eredménye, viszont Candida fertőzést állapítottak meg, emiatt a Canesten kombit váltottam ki (1db 500 mg hüvelytabletta és krém). Január közepétől éreztem a nemi szervem körül viszkető, csipő érzést, majd kitapintottam egy borsó nagyságú csomót (pontosan nem tudom, hogy mi lehet ez). A nagyajaknál helyezkedik el, közel a kisajakhoz és csiklóhoz. A kisajakot nem érinti a csomó, nem nőtt rá stb. (láttam ilyen képeket is az Interneten, de nem nőtt rá egyáltalán a kisajakra) Ha kicsit tovább tapintom a csomó körül akkor egy kisebb vezetéket is érzek. A csomó felett kicsit vörösesebb a bőr, de ép teljesen. 1 db csomót tapintottam ki a jobb oldalon. Ön szerint mi lehet ez a csomó? Mirigygyulladás vagy lehet bartholin ciszta is? Ha esetleg ciszta akkor azt csak műtéttel lehet eltüntetni? Ülés közben néha érzek kicsit zsibbadó, feszülő érzést. Köszönöm szépen!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a szeméremtest képéet témában

        Kedves Kérdező! Mindaz lehet, amit felsorolt, meg még egyéb is de mindenképpen jóindulatú dolog. Hogy egyáltalán kell e foglalkozni vele és mit, azt mindenképpen egy rápillantással megmondja a nőgyógyász. Érezze annyira fontosnak es kellemetlennek, hogy mutassa meg szakorvosnak.Bármi, rendbe hozni nem lesz nagy dolog.Ha elhanyagolódik, nagyobb kellemetlenséget jelenthet helyrehozni.


        Kérdés: 2020. február 03., 19:03; Megválaszolva: 2020. február 04., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: