• Menstruáció tablettaszedés alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Úr! 3 hónapja szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, most tartok a 4. levélnél, még 8 szem van belőle, és tegnap megjött. Ugyan úgy fájt a hasam mint szokott előtte meg pár pattanás is kijött rajtam. Minden szemet időben bevettem, ebből a levélből az elsőt 2 órával később, de ez gondolom nem probléma. Eddig nem volt ilyen, az első 2 hónapban tapasztaltam olyan tüneteket mint mellfájdalom, hangulatingadozás, rossz kedv, de ezek megszüntek, valamint a 2. levél vége fele pecsételő vérzést, de a 3. levél alatt már minden rendben volt, meg is örültem neki. Ez azonban nagyon kétségbeejtett, fel is hívtam a nőgyógyászomat, aki azt mondta, hogy sok oka lehet, mint például a stressz (amiből jutott bőven mostanság), de ír majd fel 2 hónap múlva erősebbet, mert lehet hogy gyenge a hormontartalom, szedjem végig, ugyan úgy mehet minden tovább. Direkt rákérdeztem arra is, hogy kell e valami kiegészítő védekezés, mert az én logikám szerint ebben az esetben nem működik teljesen jól a tabletta.. (Azt tudni kell hogy hormonzavar miatt írták fel). A vérzésem most a szokásosnál nagyobb mennyiségű, a hasam is jobban fáj. Szeretném egy másik orvos véleményét is hallani ezzel kapcsolatban. Várjak még 1-2 hónapot, hogy mi lesz, vagy menjek el hamarabb orvoshoz? Lehet ennek valami krónikus dolog a hátterében? (17 éves vagyok, a családban nem volt csak melldaganat, a rákszűrésem 4 hónapja negatív lett). Véd ettől a tabletta vagy kell kiegészítő védekezés? Tényleg lehet a stressz az oka? A most következő tablettamentes héten fog vérzés jelentkezni, valamint véd a tablettamentes héten a tabletta? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Menstruáció tablettaszedés alatt? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, nyugodjon meg. A leirtak alapján a fogamzásgátló szedés közben előforduló közti vérzésről lehet szó és kezelőorvosának abban igaza van, hogy végig kell szeednie a levelet, valamint abban, hogy váltani lehet a későbbiekben fogamzásgátló tablettát. A folyamatos és rendszeres tablettaszedés biztositja a vérben azt a hormonszintet, mely a petefészkekben a petesejt termelődést leállitja.,ha a hormonszint nem éri el a kivánt mennyiséget a méhnyálkahártya leválik és vérzés kezdődhet. Önnek abban van igaza, hogy kiegészitő védekezést /óvszer/ érdemes alkalmazni A hasi panaszok miatt hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. január 31., 21:17; Megválaszolva: 2020. február 06., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: