• Keneteredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 3 hete voltam nőgyógyásznál, ahol kenetet vettek és ez lett az eredményem: gardnerella, gyulladt portio, dyskeratosis és atypusos sejtek, ASCUS. Betadine hüvelykupot kaptam rá. Elegendő ez ebben az esetben? 7 napig kell használnom, majd 3-4 hónap múlva megint 7 napig és fél év múlva kell visszamennem az orvoshoz. Maga szerint elég akkor mennem vagy előbb is kellene? Mennyire komolyak ezek a panaszok? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kiss György válasza a Keneteredmény témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az ASCUS miatt feltétlenül HPV tipizálást ajánlok és amennyiben magas kockázatu HPV virus van jelen, az a további teendőket is meghatározhatja. Az atypiát mindenképpen tisztázni kell. A Gardnerella pozitivitás miatt pedig antibiotikus kurát javasolnék /partnernek is /, mert jelen ismereteink szerint egy sexuál uton terjedő kórokozóról van szó. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. január 31., 10:22; Megválaszolva: 2020. január 31., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: