• Rendszertelen menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Előre is köszönöm válaszát!Hormonvizsgálaton voltam a ciklus 4. napján. Rendszertelenül menstruálok, évi 6-8 alkalommal. Illetve pár hónapja előfordul hogy menstruáció után rá 1hétre ismét vérezgetek.Legutóbb 2hétig menstruáción kivül.Rákszűrésen novemberben voltam p2.Hüvelyi ultrahangon voltam 1 hónapja,Pco jellegű az egyik petefészek, a másikba számos apró tűsző. Uterus 69x42mm,endometrium 5.7mm.Uterusból kevés vérzés.A douglas üres.Azt mondták méhnyálkahártya gyulladás,augmentint kaptam. Nagyon félek hogy esetleg rák okozza a vérzéseket. A hormoneredményemről mit gondol? TSH-3.040 mIU/l FSH-4.3 IU/L LH-3.2 IU/L Prolaktin-1355 mIU/l Ösztradiol-174.2 pmol/l Tesztoszteron-1.870 nmol/l Éhgyomri glukóz (plazmából)-4.9 mmol/l 60 perces glukóz-5,5 nmol/l 120 perces glukóz-4.2 nmol/l Inzulin-9.7 mIU/L Inzulin 60 perc-119 mIU/L Inzulin 120 perc-62.8 mIU/L Inzulin rezisztencia (HOMA index)-2.11

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen vérzés témában

        Kedves Kérdező! Foglaljuk össze: Biztosan nincs rosszindulatú folyamata. Lehet, hogy az Augmentin felesleges volt, mitől lett volna méhnyálkahártya gyulladása? A PCO valószínű, de gyógyszeres kezelést igényel. Egyben felelős a rendetlen vérzésekért.A laborleletekben jó lett volna a tól-ig határértékeket is közölni, mert az laboronként, technológiánként változik. A PCO gyanún kívül lényegi eltérés nincs.


        Kérdés: 2020. január 23., 09:13; Megválaszolva: 2020. január 31., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: