• Folyamatosan rövidül a ciklusom, mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Februárban szültem császárral. Az első menzesz jÚliusban jött meg 8 napig tartott. Utána Ă­gy alakult : 30/6 augusztus 30/5 szeptember 29/4 október 28/4 november 25/4 december 23/4 január. A terhesség előtt, már kb 10 éve rendszeres 28/4 napos volt. A januári menstruáció előtt már védekezés nélkül voltunk együtt a párommal, de nem sikerült teherbe esni(az első baba elsőre sikerült). Novemberben voltam orvosnál, akkor volt bal oldalon egy 3x4 centis cisztám, következő hónapban pedig már nem volt ott. Inozitolt és terhesvitamint (ladeevit) szedek. Mi okozza hogy rövidül? Aggódnom kellene? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a Folyamatosan rövidül a ciklusom,mi okozhatja? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Nagy valószinüséggel a peteérés és kilőkődés/ övulatió / időbeni átrendeződése lehet a ciklus változásáak-Ön esetében rövidülésének -az egyik oka.Ezeket, összefoglalóan a ciklussal összefüggő un. " tempo anomáliák"- nak nevezzük. Előfordulhat peteérés nélküli , un: anovulációs ciklus is, mikor nem érik meg peetesejt- tehát nincs mi, hogy megtermékenyüljön- ez is magyarázhatja a fogantatás elmaradását. Nagyon jó, hogy figyeli és tisztában van ciklusával, de nem szabad megijedni, ha nem pontosan 28/4 napos az ütem. Amennyiben továbbra is fennáll a ciklus időbeni zavara, ugy hormonpanell vizsgálatot érdemes végeztetnie. Jó gyógyszereket szed. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. január 25., 14:17; Megválaszolva: 2020. január 31., 13:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: