• Segítség a hormoneredmények értelmezésébeb

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép napot! Szeretném segítségét kérni a hormonpanelom értékelésében! Ma kaptam meg az eredményt és majd csak február végén tudok menni orvoshoz! Pajzsmirigy alulműködésre szedek napi 61,5 mg l- thiroxint inzulinrezisztenciára napi 2ezer mg merckformint és van egy 2,6 mm es microadenomám a jobb oldali hipofízisben! Tavalyi évben 2 szer estem teherbe akkor még nem volt ismert a microadenomám! Az adenomára szedek napi 2szer fél szem bromocriptint! Az egyik terhességem a 6 ik hétben ment el egy üres petezsák! Renszeres Ciklusom 26 napos! A ciklusom 3 ik napján levett eredmények: Fsh:. 8,5 Lh:. 3,0 Prolaktin:.51,3 Ösztradiol:. 73,4 Progeszteron:. 1,05 Tesztoszteron:. 0,83 a 21 napos vérvétel február 11 én lesz! Válaszát előrre is nagyon köszönöm! Tisztelettel!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A leírt hormon labor vizsgálati értékek közül a Prolactin érték mutat emelkedett értéket.Erre gyógyszeres kezelést kap. A menstruációs ciklus 20-23. napján tanácsos lenne hormon labor vizsgálatot végezni,elsősorban a peteérés megállapítására Progeszteron értékét meghatározni.Akkor ez február 11,-én lesz. A további esetleges teendő ettől függő.


        Kérdés: 2020. január 28., 17:39; Megválaszolva: 2020. január 31., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: