• Rákos vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Elhúzódó vérzés miatt kerestem fel nőgyógyászati szakrendelést. Az uh eredménye: bal petefészek: 38x26 mm, norm. szerk. benne egy 17 mm átlagátmérőjű éles határú echogén solid képlet. Jobb petefészek: 29x21 mm norm. szerk. Diagnózis: tu. ov. l.s? Ez azt jelenti, hogy petefészekrákom van? Ha igen, ez már előrehaladott stádium? Vérvétlre kell majd mennem (Ca 125, he4, roma score), de jelenleg még vérzek, amire Norculot tabletttát kaptam. Viszont annak a betegtájékoztatóján az van, hogy ne szedjem rosszindulatú elváltozás esetén. Nagyon félek, 29 éves vagyok, fél éve nem élek nemi életet. Előre is köszönöm a választ! N.

        Dr. Kiss György válasza a Rákos vagyok? témában

        Tisztelt Hölgyem ! A tumormarkerek ismeretében, a hüvelyi ultrahang megismétlését javasolnám 3 hét mulva, hogy a képlet egyáltalán látható-e ismét. Amennyiben a tumormarker eredmények emelkedettek, ugy mindenképpen diagnosztikus laparoscopia / hastükrözés / végzése javasolt, melynek során szöveti mintavétellel lehet megnyugtatóan tisztázni a képlet természetét és ez egyben megszabja a további teendőket is. Kérem, ne féljen, mindennel időben van . A Norculot szedése valóban meggondolandó, van egyéb vérzéscsillapitó gyógyszer is. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. január 22., 16:11; Megválaszolva: 2020. január 23., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: