• Darabos menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Olvastam, hogy a darabos menstruáció kóros képletek miatt is kialakulhat. A kérdésem az lenne, ez miket takar pontosan? Az előző havi menstruációm elmaradt, most időben megjött normál vérzéssel és a szokásos enyhébb görcsökkel, viszont elég darabos. Van okom aggódni?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a késedelmes erős vérzés témában

        Kedves Kérdező! Valóban sokféle ok eredményezhet rendetlen vagy erős vérzést, ezek hüvelyi ultrahangos vizsgálattal látható, tisztázható okok.(mióma, polip, stb)De a méhnyálkahártya hormonális ellátása hibája a leggyakoribb, mint most önnél is valószínű. Ha késik a vérzés, tovább növekszik a méhnyálkahártya vastagsága, erősebb érkapcsolatok kialakulása miatt erősebb a lelökődéshez a vérzés.Ultrahangos vizsgálattal ez a vastagabbság is jól látható késedelem esetén. Ez esetben hormongyógyszeres kiegészítés lehet szükséges. Ha sokat vérzett, érdemes az esetleg kialakult vérszegénységet laboratóriummal tisztázni.


        Kérdés: 2020. január 19., 17:56; Megválaszolva: 2020. január 20., 14:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: