• Nőgyógyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy, ehónap 21.-ére van orvoshoz időpontom, de addig is szeretnék segìtséget kérni. Novemberi vizsgálat után, felmerült a pcos gyanú, azóta a menstruációim 4-5-6 nap helyet mindössze 2-3-ig tartottak. Ehhez most társult egy jobb oldali mellfájdalom. Tompa, gyakran nyilaló. Okozhatja e az egy oldali fájdalmat a megrövidül menstuáció? Utolsó menstruációm dec 31-től jan 2-ig tartott. Azóta a folyamat "halad", jelentkezett jan 9.-e körül a fehér méhnyák. Mit tudnék tenni a mellfájdalom ellen? Köszönettel: Szonja

        Dr. Szalóczy Péter válasza a ciklus és mellfájdalom témában

        Kedves Szonja! Az esetleges PCOS hormonszint hibája csak szimmetrikus kisebb mellfeszülést okozhat, nem egyoldalit. Kérem, konzultáljon egy sebésszel és nézesse meg ultrahangos vizsgálattal a mellét. Gondolom, hüvelyi vagy kismedencei ultrahangos vizsgálat megnézte a petefészkek állapotát a PCOS diagnózisához, mellyel lehet összefüggésben a vérzés rendellenesség.


        Kérdés: 2020. január 13., 19:45; Megválaszolva: 2020. január 14., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő/Úr! 3 hónapja szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, most tartok a 4. levélnél, még 8 szem van belőle, és tegnap megjött. Ugyan úgy fájt a hasam mint szokott előtte meg pár pattanás is kijött rajtam. Minden szemet időben...