• Cin test plusz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr.Úr! Nőgyógyászom javasolta Cin plus teszt elvégzését. Ez mit jelent pontosan? Miért kell ezt megcsinálni ? Voltam már nemrég rákszűrésen. És olvastam hogy van Cin 1,2,3. Ezek mit jelentenek? És mi lesz ha ki jön az hogy mondjuk Cin 1,2,3 valamelyike?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai diagnózis témában

        Kedves Kérdező! A citológiai kenetben található sejtek képe nem feltétlenül tökéletes valamennyire vonatkoztatva. A rosszul kialakult, vagy gyulladással megtámadott sejt vagy a rosszindulatúvá válás több éves folyamatán elindult sejt különböző sejtelváltozásokat mutat mikroszkópos felnagyításában. Ezek súlyossága nemzetközi osztályozására használja az orvoslás a CIN kategorizálást. CIN I. = a normális sejtképek között 1-1 tökéletlen szerkezetű is akad enyhe degenerációs jelleggel.javasolt tejsavas öblítés vagy hüvelyi protexin. CIN II = ugyanez több sejten vagy jobban eltérő sejtszerkezettel. Jav.előző, kórokozó tenyésztés, célzott gyógyszer, három hónap múlva kontroll kenet.CIN III, több kifejezetten degenerált sejtkép, lehet súlyos gyulladás után, de mivel évek alatt rosszindulatú irányba fejlődhet további vizsgálást, esetleg méhszáj szövettani mintavételt, méhszáj plasztika műtétét és feltétlen három havi ellenőrzést igényel. CIN IV = ha csak 1-2 konkrét ráksejt is található a kenetben, rákos állapotot jelent. Természetesen a kenetvételes vizsgálathoz tartozó optikai nagyítós, kolposzkópos kiegészítővizsgálat sok mindenben támpontot ad.


        Kérdés: 2019. december 04., 13:25; Megválaszolva: 2019. december 07., 16:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.