• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv!kérem segítsen mert kétségbe vagyok esve.Kb 3hónapja kezdödött a panaszom egyszer csak elkezdtem vérezni ami 2-3 nap múlva halványult és elmúlt aztán egyra gyakrabban ismételödöt elmentem nőgyógyaszhoz aki nem látott semmit az ultrahangon és citologiai vizsgalatot vettek. Majd vártam, másfél hónap múlva meg volt a leletDoktor azt mondta hogy nem kell aggodnom mert ez egy gyulladás. Nem sokár ismételnem kell a citologiat. A lelettembe az áll hogy ! Metaplasia,regenratio X -elve Ismétlés X-elve Lobellenes után X - elve Minta :Pap feldolgozott X -elve Technikai problema :a-g X- elve Cytolysis,autolysis X- elve Zavaró g X elve Kenet értékelése: korós hámelváltozások X- elve Baktérium kóros flóra X -elve Gyuladásos reaktiv hámelváltozással járó X-elve LAPHÁM: Atypusos sejtek nem meghat.Felírt silverQ meg valami vitala.a lényeg h azóta rosszabodott a helyzet sokkal sőtebba vérzésem mikor gyengébb barna van mikor rendesen vérzik es csak az jött volt mikor kisebb alvadtvér darabok is voltak.többször vizelettel együtt .Tegnap vissza mentem kontrolra megint semmi az ultrahangon megint citologia.kérdeztem mitől verzek mert 2 hete folyamatos nem áll el hol gyengebben hol erősebben.azt mondta méhszáj sebbem van. És meg kell varni mit mpnd lelet h javult-e vagy semm.mert műtét is lehet h majd szűkséges.és addigse irt fel semmilyen gyógyszert.és most várhTók január közepéig. Olvastam ebből alakul ki a rák. Maga szerint ez tényleg méhszájseb miatt van vérezhetek enyiszer es ennyit tőle vagy menjek tovább vagy lehet h már rosszindulatú elváltozásom van? Akkor mit értem az első leletel ha nem mondanak semmit csak idő pocsékolást érzek és aggodom h egyre komoylabb a helyzetem. Ön mit tanácsol vagy mit gondol a bajommal iletően koszonom!!!

        Dr. Kiss György válasza a Mi lehet ? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Első lépésben az tisztázandó, hogy a vérzés a méhnyálkahártyából / méhüregből / vagy a méhszájból ered-e? Amennyiben a méhüregből származik és gyógyszeresen befolyásolni nem lehet, akkor curettage /méhkaparás / végzendő és az igy nyert anyag szövettani feldolgozása adhat választ a vérzés okára és szabja meg a további teendőket. Ha a vérzés oka a méhszáj állapota akkor a méhszájból több helyről vett minta szövettani eredménye a mérvadó. Levelében nem emliti, hogy humán papilloma virus tipizálás történt-e? Összefoglalva: a feltételezett rosszindulatu elváltozás kizárható, de a jelzett atypusos sejtek okát még idejében tisztázni kell. A méhszájsebből vérezhet ugyan és ezt negativ cytológiai lelet és HPV tipizálás birtokában fagyasztással, léserrel meg lehet szüntetni. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. december 04., 06:18; Megválaszolva: 2019. december 07., 17:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: