• Bal ovárium nagyobb lett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nemrég voltam nőgyógyásznál, aki meg is ultrahangozott, és felírta a petefészkek méretét is. A vizsgálat alatt azt mondta, hogy a bal petefészkem a domináns, nem értettem, hogy ez alatt mire gondol. Csak miután megnéztem a tavalyi leletet jöttem rá, hogy tavaly a petefészek 24,7 x 12,4mm volt, most viszont 40,5 x 22,5mm. Arra gondoltam, hogy az orvos csak szól, ha ez valami betegséget jelentene, de nem vagyok ebben teljesen bizonyos. Talán lehet nagyobb a petefészek a hónap egy bizonyos szakaszában? Évek óta van egy enyhe, olykor visszatérő alhasi fájdalmam, de kilétére sosem derült fény. Gyakran van folyásos panaszom vagy gombás problémám is, de ez már egy évtizede megvan. Nem tudom, van-e okom arra, hogy visszamenjek az orvoshoz, és rákérdezzek a problémára. A választ előre is köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ultrahangos lelet témában

        Kedves Kérdező! Nem a petefészekre mondjuk, hogy domináns, hanem a benne fejlődő legérettebb, következő középidőben megrepedő tüszőre, ami olyan kor 20-22 milliméteres és önmaga is növeszti a petefészek térfogatát. Egyenlőre ne törődjön vele, de 3 hónap múlva nem középidőben csináltasson egy ellenőrző másik ultrahangos vizsgálatot és akkor minden kiderül, hogy nincs hiba.


        Kérdés: 2019. október 29., 12:06; Megválaszolva: 2019. október 29., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: