• Östriol változókorban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 47 éves nő vagyok. A menstruáció elmaradása után kb. fél évvel sorozatosan hüvelyi és főleg húgyúti fertőzéseim lettek. Nőgyógyászom egy hüvelykúpot adott, ami 1 milliárd Lactobacillus Acidophilus baktériumot és 100 mg östriolt tartalmaz hüvelykúponként. Ezt alkalmazom heti kétszer immár 1 éve. Sok jót és sok rosszat is olvastam az östriolról, ezért egy kicsit össze vagyok zavarodva. Nőgyógyászom szerint ez a készítmény segít rendben tartani a hüvely flóráját, és csak lokálisan hat, semmiféle mellékhatása nincs hosszú távon sem. A véleményét szeretném kérni erről: fent említett adagolással nem okozhatok kárt? A panaszaim egyébként megszűntek, mióta alkalmazom nem volt sem hüvelyi sem húgyúti megbetegedésem. Köszönettel: H.Erika

        Dr. Szalóczy Péter válasza a tüszőhormon tartalmú hüvelykúp témában

        Kedves Erika! Az átlaghoz képest korábbi menopauzája miatt még egy ideig használja így a kúpot panaszmentesen. 3-4 év múlva legkésőbb váltsa át a sokféle hormonmentes protexin kúp valamelyikére.Az évi szűrések kötelezőek.


        Kérdés: 2019. október 23., 00:21; Megválaszolva: 2019. október 24., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.