• Adnexumkon kóros

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! Sűrű vizelési inger miatt kerestem fel a nőgyógyászati szakrendelőt. Hüvelyváladékban kórosat nem találtak,de az UH vizsgálat alapjá n heveny hüvely gyulladást állapítottak meg. Leletemben a következő aggasztók szerepelnek: megnagyobbodott inhomogen szerk ut ny 8mm adnexumkon kóros a Douglasban folyadék nem látható. Kontrol 2 hónap múlva rákszűrés eredménye 3 héten belül várható. Nagyon izgulok,hogy a leírtak alapján rákom van. Kérem segítsen értelmezni a leírtakat. Köszönöm

        Dr. Kiss György válasza a Adnexumokon kóros témában

        Tisztelt Hölgyem ! A leletben a sok rövidités: ut / uterus / vagy ny / nyálkahártya, vagyis a méhüregetboritó nyálkahártyáról van szó , amelyet 8 mm vastagnak találtak, vagyis teljesen normális. A következő pontatlanság ijeszthette meg Önt nagy valószinüséggel idézem: "adnexumokon kóros a Douglasban folyadék nem látható " ezt helyesen értelmezve az adnexumokon kóros eltérés nem észlelhető/ tehát az Ön petefészkei épek/ és a Douglasban folyadék nem látható. Röviden: ez egy teljesen normális lelet,Ön nem rákos , ne ijedjen meg. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. október 22., 19:15; Megválaszolva: 2019. október 27., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: