• Kimaradó menstruáció rendszeres tabletta szedés mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor ur/ Doktorno! 23 eves vagyok, 20 eves korom korul rettento sok akne jelentkezett az arcboromon, aminek egy evnyi utanajaras utan,kiderult,hogy petefeszek ciszta volt az oka. Nogyogyasz irt is fel erre egy specialisabb fogamzasgatlot,a Dienille filmtablettat. Tehat kb.2eve szedem, nagyon figyelek erre es felelossegteljesen beveszek mindegy egyes tablettat, betartva a szunetet es az idopontokat. Megis joparszor elofordul,hogy kimarad a menstruacio. Termeszetesen tudom,hogy ez lehet a gyogyszer miatt, mivel amugy is csak egy megvonasos verzes jelentkezik ilyenkor. Es attol sem aggodom, hogy esetleg terhes lehetnek, hiszen allando parkapcsolatom van es a parommal is odafigyelunk minden alkalommal. Azert aggodom csak, hogy igy esetleg nem tisztulok megfeleloen,vagy esetleg mas problema allhat emogott. A nogyogyaszom azt mondta, emiatt ne aggodjak. De ezzel nem nyugtatott meg. Hiszen emelett a tabletta mellett, legalabb fel evig huvelyegesem volt minden egyes menstruacios ciklus elott, erre sem mondott semmit,csak az hogy ez termeszetes...De nekem szornyen kellemetlen volt! Es termeszetesen meg is nyugodnek 100%-osan,ha legalabb az a megvonasos tunet jelentkezne, es nem jatszadozna velem par havonta, hiszen most is ereztem az “elojeleit”, duzzadtak voltak a melleim, fajdogalt a hasam alja, megsem jelentkezik semmi... Varom megtisztelo valaszat! Koszonettel elore is: Kinga

        Dr. Kiss György válasza a Kimaradt menstruáció rendszeres tablettaszedés mellett témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hormonális fogamzásgátlás során egy mesterséges hormonszintet hozunk létre a vérben, igy a petefészkekben nincs petesejt érés ,de ugyanakkor megváltozik a méhnyálkahártya felépiitése is, elvékonyodik, igy a menstruáció jellege is más lesz. Ön nagyon helyesen értékeli a helyzetét, de ha előrelépést szeretne, akkor a polycystás ovariumok kialakulásában szerepet játszó Insulin resistencia / IR / meghatározás tisztázhatná a jelenlegi helyzetet. A hüvelyégés miatt hüvelykenetből gomba és bacterium tenyésztést javasolnék. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. október 20., 08:40; Megválaszolva: 2019. október 25., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: