• Fájdalmas menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2. éve nagyon kimerült vagyok menstruáció alatt,menstruációm nagyon fájdalmas, vérzésem bőséges,végig nagyon rosszul vagyok. Hangulatom is ingadozik.Nagyon nehezen viselem ezt az állapotot. Endokrinológusnál voltam, aki részletes hormonvizsgálatot kért. Minden értékem határon belül van, kivéve a D vitamint, ami alacsony, 15 ng/ml és az ösztradiolt, ami a menstruáció 4. napján 21 pg/ml.(progeszteron érték jó) Nőgyógyászati leleteim rendben vannak. D vitamint elkezdtem szedni, néhány tünet enyhült, de továbbra is rosszul vagyok. Ön mit javasol? Szükség van-e egyéb terápiára? Köszönöm megtisztelő válaszát.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a dizmenorrea témában

        Kedves kérdező! Ha legutóbb hüvelyi ultrahangos vizsgálat is volt és bent mindent rendben talált, akkor a következőt próbálja ki: Írasson fel egy doboz Norcolut tablettát és a húsz szemből tízet vegyen be, naponta egyet a következő ciklusa 16-26. napja között reggelente. A megjövő vérzésnek sokkal kellemesebbnek kell már lennie. A maradék tíz tablettát a vérzéstől számítva ugyan így szedje be. Ha az ezt követő vérzés is sokal jobb, figyelje meg, hogy a következő vérzés gyógyszer nélkül visszaesően rosszabb lesz -e.Ha igen, szedheti a gyógyszert még több hónapig, majd tegyen egy újabb próbát a szüneteltetésseldizmenorrhea.


        Kérdés: 2019. október 05., 18:11; Megválaszolva: 2019. október 06., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: