• Tabletta kihagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr! Régóta szedek Yadine fogamzásgátlót főként a nagyon erős vérzésem és görcseim kordában tartására, nagyjából eddig probléma mentesen. Egyetlen tünetem a hó közepi általában 10-16 nap közötti változó hosszúságú, pár napos barnás váladékozás ami néhány hónapban előfordul, máskor meg nem. Most éppen a 14. napon jelentkezett ez, és pont aznap voltam vizsgálaton a nőgyógyászomnál aki mindent rendben talált, 2 mm méhnyálkahártya és normális viszonyok. Egy kis felfázást ill. hüvelygyulladást talált. Ezekre a köztes vérezgetésekre magyarázatot nem. Tavaly ugyanez miatt hormonvizsgálat készült az sem mutatott kórosat. Most viszont pont a félidős barnázás utáni napokban egy családi ügy miatt sokat stresszeltem ,és véletlenül elfelejtettem egy tablettát bevenni amit csak hétvégén vettem észre. Nem tudom melyik tabletta maradt ki a második héten, mert esténként szedtem és nem figyeltem a napokat, csak bevettem a következőt. Úgyhogy bármelyik kimaradhatott. A harmadik heti tablettákat szedjem ezután folyamatosan? A köztes vérzés után ez a kihagyás most azt fogja okozni hogy menstruálni fogok, majd a harmadik hét után a gyógyszerszünetben újra? Közben folytassam a tablettát rendesen? A félidős barnázás előtt nem hagytam ki tablettát, akkor az vajon miért lehet visszatérő probléma? Illetve mit tegyek a jelen helyzetben? Nemi életet nem éltem. Köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a áttöréses vézés témában

        Kedves Kérdező! Ha az egy napos kimaradás nem hozott egy-két nap múlva újabb kevés áttörése vérzést, úgy semmin se változtasson,szadja végig, ez a ciklus egy nappal hosszabb lesz. Ne féljen, a fogamzásgátoltság megmaradt.Tablettamenteseknél a petefészek saját tüszőhormon szintje középidőben a legmagasabb, a tablettával alacsonyabb, ezért van szigetszerű lelökődése itt-ott a hormonigényes nyálkahártyának. ami vérezgetésben jelentkezik. Ezért még nincs értelme magasabb hormon tartalmú gyógyszerre váltani.


        Kérdés: 2019. szeptember 08., 11:26; Megválaszolva: 2019. szeptember 08., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.