• alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 2016 óta szinte folyamatos alhasi fájdalmakkal küzdök. Rengeteg orvost megjártam már, senki nem lát semmi problémát. Kizárólag középen fáj, két oldalt a petefészkeimnél nem. Orvosi vizsgálat során is középen nagyon fájt, sokszor a párommal az együttlétet is megkeseríti. Vannak időszakok amikor rendben vagyok de sajnos többségében rossz. Fel van puffadva alul a hasam, nagyon kemény, és olyan mintha belülről nyomná kifele és feszít és görcsös. 2017 áprilisában loop conisation estem túl, azt gondoltam ez megoldja majd a problémát és hátha csak a méhszájseb miatt fájt ott középen. Sajnos nem szűnik a probléma és elkeseredett vagyok már nagyon, folyton csak antibiotikumokkal tömnek az orvosok és azt mondják petefészek gyulladásom van, de nem két oldalt fáj nekem, és ha még is az lenne, miért nem keresik meg az okot, hogy mi miatt van folyton gyulladásban... Szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen vizsgálatot kérjek esetleg az orvostól, amivel előrébb juthatnék a probléma megoldásában? Illetve mik a lehetséges okok ami ilyet vált ki? Megjegyzésként: Évek óta Lyndinette tablettát szedek, fél évre hagytam abba 1x, ez idő alatt sem szűnt meg a probléma. Köszönöm szépen előre is a segítségét.

        Dr. Kiss György válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Hölgyem ! A krónikus kismedencei fájdalom okának tisztázására jelenleg rendelkezésünkre álló képalkotó eljárások, mint a hüvelyi ultrahang vizsgálat, a hasi és kismedencei CT, MRI vizsgálatok segithetnek a helyes diagnózis megállapitásában és az eredményes therápia elkezdésében. Amennyiben ezen eljárások során nem tisztázódna a helyzet és panaszai is változatlanul fennállnak akkor a diagnosztikus laparoscopia / hastükrőzés / lehet a végső megoldás. Igaz, ez mütéti beavatkozás, de ennek során a szem kontrollja mellett lehet megállapitani a kismedencei szervek /méh, petefészkek,petevezető, hugyhólyag / állapotát és az esetleges kóros elváltozást is, mely a chrónikus fájdalmat okozhatja. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. július 25., 13:09; Megválaszolva: 2019. július 25., 18:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: