• Kezdeti terhesség alatti problémák.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Tanácsát szeretném kérni a következőkkel kapcsolatosan.: 2019.06.09.-n vásároltam egy tesztet ami + értéket mutatott és 2-3 hetesre becsült. Ezt követően elmentem a lakóhelyem szerinti egyik illetékes szülész - nőgyógyászhoz aki a helyszínen egy uh vizsgálat keretében megállapította hogy valóban terhes vagyok, viszont Ő már 5 hét 2 nap-ra tett be mert az utolsó menstruációm 1. napjától számolta. Ezen a vizsgálaton a magzat 0,4mm volt. Akkor azt az információt kaptam hogy 1 hét múlva jöjjek vissza. Viszont ebben az 1 hétben gyakran voltak görcseim ezért 1 nappal hamarabb a mai napon vissza mentem. A mai vizsgálaton a magzat 1,4mm nőtt és látható volt az elmúlt héthez képest a szikhólyag viszont szív hang sajnos még nem volt tapasztalható és ami még tetőzi ezt az egészet ,hogy egy 6,3x4,2 cm chistat találtak illetve kevés hasi folyadék volt található. Az Dr. Úr elküldött vérvételre ahol beta hcg-t nézett ami 17400 Ui/l értéket mutatott illetve egy másik CRP szintet ami 2es értéket mutatott. A vérvétel előtt úgy engedett el, hogy azt mondta csütörtökön menjek vissza hozzá az eredménnyel és ha akkor sem tapasztal szívhangot akkor el kell majd gondolkodnom a terhesség megszakításáról. Megjegyezni kívánom, én körülbelül az 5. hét vége felé tudom magam betenni de ez ellent mond az utolsó menstruáció első napjának a számításával. Őszintén szólva nagyon elkeseredtünk, és már most félünk vissza menni csütörtökön, nem tudjuk mi tévők legyünk, amennyiben esetleg lenne tanácsa vagy ötlete azt nagyon szívesen fogadnám és hálásan megköszönném. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Brigitta

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Koraterhesség? témában

        Kedves Brigitta! A terhesteszt pozitivitása nem ad választ a terhesség hetekben mért idejére, szintje arányosan növekszik a terhesség első heteiben. Lehetetlennek tartom, hogy a leírt méretű cisztát az első ultrahangos vizsgálat nem látta. Bármely eredetű ciszta nem tud a semmiből ekkorára nőni!Nincs struccpolitika, tessék a kavalkádot végre tisztázó csütörtöki vizsgálatra elmenni. Ne féljen, én is drukkolok.


        Kérdés: 2019. június 18., 22:27; Megválaszolva: 2019. június 19., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: