• Fogamzásgátló szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Olyan kérdésem, lenne hogy nem kezdtem el szedni a fogamzásgátlót mikor elkezdődött a menstruációm, és már 3-rom napja el múlt a vérzésem és hogy el kezdhetem-e még szedni vagy várjam meg a következő vérzést? Előre is nagyon szépen köszönöm a mihamarabbi válaszát!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a fogamzásgátló szedése témában

        Kedves Hölgyem! Amennyiben eddig még nem szedte a fogamzásgátlót, és most szerette volna elkezdeni (vagy valami ok miatt tartott szünet után újra elkezdeni), mindenképpen azt javaslom, a menstruáció első napján kezdje el a szedését a gyógyszernek. Tulajdonképpen bármikor elkezdhetné, de akkor a védelem nem alakul ki, és egy levél gyógyszer így kárba veszne, de ha mégis elkezdte szedni a gyógyszert, akkor sem lesz baja, de védekezés nélkül ne legyen együttlét. Abban az esetben, ha már nem az első levéllel szedi, azért elmondom, hogy csak az első levélnél kell a menseshez igazítani a fogamzásgátló szedését, a további leveleknél már nem, hanem az adott gyógyszer szerinti szünet megtartásával (pl. 7 nap szünet, majd új levél), vagy folyamatos szedésével tudja tartani a szabályt. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2019. április 04., 17:46; Megválaszolva: 2019. április 12., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: