• Mennyire aggódjak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! 24 éves vagyok, és voltam ma egy sima nőgyógyászati szűrésen. A vizsgálati lelet a következő: A jobb oldali petefészekben látható egy 26x21 mm-es bevérzett hálózatos szerkezetű cystikus képlet. A Douglas-ban 22 mm-es rétegvastagságú szabad hasűri folyadék észlelhető. A doktorúr egyáltalán nem mondott semmit, próbáltam kérdezgetni, hogy mit jelent a bevérzés, utalhat-e komolyabb betegségre ez a lelet, de egyáltalán nem volt együttműködő. :( Utalhat endomeózisra, vagy bármilyen komolyabb betegségre? Ha igen, mikre? Egyébként a menstruációm 10/9 alkalommal pontos. Viszont az utóbbi időben érzékelhetően erősebb volt a vérzés. A méhnyálkahártyám 7 mm vastag. Nagyon köszönöm a választ!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészekciszta témában

        Kedves Kérdező!Petefészkében a diónyi, szerkezettel rendelkező cisztás képlet lehet bevérzett tüsző maradványa, elmaradt ovuláció maradványa,és lehet nem nagy eséllye3l endometriózisos képlet is. Jelen méret panaszmentesség esetén ne izgassa, de mindenképpen ellenőrző hüvelyi ultrahangos ismétlő vizsgálat 3 hónap múlva kötelező.Ekkor kiderül, hogy növekedett-e és milyen szerkezetűvé vált.Van-e bármim tennivaló vele. Jelenleg ne zavartassa magát.


        Kérdés: 2019. március 20., 21:41; Megválaszolva: 2019. március 28., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő/Úr! 3 hónapja szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót, most tartok a 4. levélnél, még 8 szem van belőle, és tegnap megjött. Ugyan úgy fájt a hasam mint szokott előtte meg pár pattanás is kijött rajtam. Minden szemet időben...