• tanácsadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Elszórtan előforduló, kisebb vérzések miatt kerültem vizsgálatra és utána méhkaparást végeztek nálam. Szövettani eredmény:I. Polypus endometrii, II. Minimális felszínes endocervicalis és endometrialis nyálkahártya részletek malignitásra utaló jelek nélkül. A lelet alapján orvosom szükségesnek tartja a méh eltávolítást nálam. A kiújulás veszélyére utalt! 73 éves vagyok, túl súlyos, a hasam nagy. / már régebben volt egy hasi műtétem/ Jelezte, hogy a seb gyógyulás problémás lenne. Csak hasi műtét jöhet szóba, mivel én nem szültem. 3 hónap múlva kell kontrollra mennem. Tényleg szükséges nálam a méh eltávolítása? Ha kiújulna a polip, akkor méh kaparással nem lenne megoldható a helyzet? Tisztelettel és köszönettel várom a válaszát.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a méhnyálkahártya polyp témában

        Kedves Kérdező! A szövettan szerint szerencsére jó indulatú méhpolypja volt, mely sz Ön korában igen ritka. Három hónap alatt ki fog derülni, hogy további vérezgetéssel, főleg hüvelyi ultrahangos ellenőrzéssel van-e kiújulási hajlama a képletnek. Önnél a felülről megoldás kockázatos, alulról lehetetlen. Ha mindenképpen szükséges lenne, kérdezze meg orvosát, hogy laparoszkópos megoldásra alkalmasnak tarja-e?


        Kérdés: 2019. március 08., 10:22; Megválaszolva: 2019. március 08., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: