• Fogamzásgátló váltás hatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 17 éves korom óta szedek fogamzásgátlót. Sokáig a Yangee-t szedtem, mivel a bőröm sajnos igen problémás volt, bár a Yangee szedése alatt sem mondhattam, hogy igazán tökéletes bőröm lett volna, cserébe a menzeszem zavaróan sok és hosszú (8 napos) volt, ráadásul szörnyen görcsöltem is. Ezek alapján az orvosom javasolta a Zoely szedését, most értem az első levél végére. Valóban alig van menzeszem, viszont szörnyen sok, gyulladt pattanás jött ki rajtam, szinte már acne jellegűnek mondanám. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kivárni a 3 hónapot, hátha hozzászokik a szervezetem, vagy inkább barátkozzak meg a fent leírt kellemetlen menzesszel és térjek vissza a Yangee-hoz? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Brigitta

        Dr. Kiss György válasza a Fogamzásgátló váltás hatásai témában

        Tisztelt Hölgyem ! Köszönöm levelét és megértem,de válaszolni egyáltalán nem könnyü számomra, hiszen nem vonhatom kétségbe kezelőorvosa döntésének helyességét. Talán azt kellene konzultáció tárgyává tenni, hogy az eredményesebb kozmetológiai hatás kedvéért a legjobb antiandrogen / férfihormonellenes/ hatással rendelkező fogamzásgátlót kellene kiválasztani a cél érdekében. Termékmegnevezés nélkül a Richter gyárnak van ilyen terméke. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. március 04., 12:19; Megválaszolva: 2019. március 06., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: