• Tisztelt Hölgyem/Uram!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azzal a panasszal fordultam nőgyógyászhoz, hogy fáj a kisajkak környéke és a hüvelybemenet, illetve kicsit duzzadt. A tenyésztésből kiderült gram+coccus baktérium.Felírt nekem egy gyógyszert Ospamox 500mg kettőt kell bevennem egy nap.Emellett még szedek immunerősítőt Forever Active Pro-B . Az Ospamox 16 szemes 10.-nél járok, de a tünetek egyre rosszabbak viszket, ég, fáj és vörös az egész terület.Elviselhetetlen. Abbahagyjam a gyógyszer szedését? Esetleg mit ajánlana helyette? Köszönöm előre is.

        Dr. Farkas Ágnes válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Hölgyem! Látatlanul sajnos nem tudok Önnek biztos kezelést javasolni. Ha hüvelyváladék vizsgálatot csináltak, amiből baktérium jött ki, akkor azt valóban kezelni kell. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy sajnos a szájon át adott antibiotikum kipusztítja a normál hüvelyflórát is, és emellett a gombák is elszaporodhatnak. Megpróbálhatja a Micovag hüvelykúpot, hátha ez megoldja a panaszait. Ha ez sem segít, akkor mindenképpen kontrollvizsgálara lesz szüksége, én elsősorban helyi kezelést javaslok, szükség szerint szájon át adott gyógyszerrel kiegészítve. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes

        Kérdés: 2019. február 28., 16:31; Megválaszolva: 2019. március 04., 15:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! A barátnőmmel eddig volt 2 aktus egy augusztus 20.a körül és egy augusztus 31.én. a következő menstruációja alatt végig barna volt neki(mind a 6nap) de volt neki vérzés a wc felett. A második menstruációjánál már csak a...