• Fogamzásgátló tabletta, menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2017 nyarán Hpv-vel (HPV18) diagnosztizáltak, azóta kétszer konizációt végeztek rajtam, valamint egyszer a műtétekből adódóan az összetapadt méhszájamat nyitották meg (szintén kisebb műtét során). Tavaly nyáron HPV tipizálás során megállapította a doktor úr, hogy szerencsére nem mutatható ki magas kockázatú hpv a szervezetemben. Ekkor a hormonváltozások miatt kialakult hirtelen mellnövekedésem (csak a jobboldali mell növekedése és eltérése) és nagy mellfájdalmaim miatt kaptam a dienille nevezetű fogamzásgátló tablettát. Ekkor abban maradtunk, hogy ha nincs próbléma, akkor az 1 éves szűrővizsgálaton találkozunk. A tabletta szedését követő 3. hónap után beállt a rendszer, mi szerint a 7 napos szünet 3. napján megjön a menstruáióm szinte nulla menstruációs panaszokkal, illetve iszonyat kevés vérzéssel. Azonban a mostani levélből még van szinte egy hét, és megjött a menstruációm kisebb nagyobb görcsöléssel a nap folyamán, valamint a vérzésem is inkább sötétebb vörös, barnás színű. Eddigiekben semmilyen probléma nem volt a tabletta szedése során, még a mellfájdalmaim is megszűntek teljesen. Valamint a panaszok enyhítése mellett nyilván fogamzásgátlásra is használjuk a párommal. Lehetségets, hogy valamilyen hormonális változáa következteben jött meg a menstruációm? Ebben az esetben is számíthatok arra, hogy a fogamzásgátló tabletta védelmet nyújt szexuális együttlét során? Keressem fel nőgyogyászomat gyógyszerváltás ügyében? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Anna

        Dr. Kiss György válasza a Fogasmzásgátló tabletta,menstruáció. témában

        Tisztelt Hölgyem! Köszönöm levelét. A HPV-vel kapcsolatosan, illetve a két alkalommal végzett conisatiós mütétekre kérem. hogy fél évente végeztessen HPV tipizálást és cytológiai vizsgálatot, valamint a történtek miatt mérlegelni kellene a HPV virus elleni védőoltást is. Az egyoldali mellnövekedés miatt ultrahang vizsálat végzésével talán bővebb információhoz lehetne jutni. A fogamzásgátló tabletta napi szedésével egy mesterséges hormonszint jön létre a szervezetben, melynek hatására nem termelődik petesejt a petefészkekben, de egyben a méhnyálkahártya is átalakul, vékonyabb lesz az eredetinél, igy a menstruáció jellege is megváltozhat. Az elmondottak értelmében, ha csökken a szervezetben ez a mesterségesen létrehozott hormonszint akkor "közti vérzés" /tabletta szedés közben fellépő vérzés /léphet fel. Ha ez rendszeresen ismétlődik a jövőben, akkor a tabletta cseréje is szóbajöhet. Üdvözlettel: dr.Kiss.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 21., 19:21; Megválaszolva: 2019. február 25., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: