• esemény utáni tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap lefeküdtem a barátommal, óvszerrel védekeztünk, de kétszer használtuk ugyanazt. (Nem élvezett el egyszer sem, de előváladék lehetett, a második után biztos. Az óvszer nem szakadt el) Január 30.án jött meg a menstruációm, de még mindig nem állt be, (előfordul, hogy csak két havonta jön meg), ezért nem tudom hogy milyen hosszú a menstruációs ciklusom. Mit gondol szükség van esemény utáni tablettára, vagy nincs? (Nem szedek fogamzásgátlót) Utoljára esemény utáni tablettát január 2-án vettem be. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rendetlen ciklus témában

        Kedves Kérdező! Számos bizonytalansági tényezőt egybevetve: rendszertelen ciklus, esemény tablettával megzavar jelen ciklus, ismételte használt condom, stb.lehetetlen objektív véleményt alkotni. Meggyőződésem, hogy nem lehet terhes. De ez ne maradjon így a jövőben! Tennivalók: Vezessen egy pontos vérzésnaptárt és ha ennyire összevissza marad további hónapokban is a vérzése, mutassa meg nőgyógyásznak. Próbálja ki védekezésnek a helyi Patentex, vagy Pharmatex nevű szert, olvassa el a használati utasítást. Felhelyezés után 8 órán át biztosan véd.Ártalmatlan, ismételhető. Amúgy is ingtag hormonciklusát ne zavarja még jobban meg sürgősségi hormonlökettel.Ha majd a vizsgálat hormonális fogamzásgátlást rendelne el, az részben gyógyászati megoldás is, ha rövid időre használná. De most még várjon az esetleges spontán rendeződésre a helyi megoldással.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 11., 14:35; Megválaszolva: 2019. február 11., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! Nemrég voltam nőgyógyásznál és talált egy 48X35 mm-es cisztát a Douglas-üregben. Azt mondta jelenleg 80-90 százalékban meg kell műteni, de csináljunk egy hormonkezelést(2hónap), amitől a műtét esélye 40 százalékra...
        Jo Estét! Azèrtbirok mert a mestruàciom helyett 3 napja barnàs folyàsom vsn,hogy annak mi lehet az oka? Köszönöm
        Jó estét kívánok! Van egy ökölnyi méretű cysta a jobboldali petefészkemben. 24 éves vagyok. Annyit kérdeznék meg kell műteni vagy másképp is el lehet tüntetni onnan??
        Tisztelt doktor úr, Férfiként írok önnek, a párom problémájával kapcsolatban egy pár soros kérdés. Másfél hónapig nem létesítettünk nemi kapcsolatot semmilyen módon, és mással sem. Majd 1 hete, történt másfél hónap után egy...
        Kedves Doktor Úr! Tavaly májusban volt egy vetélésem, amely műszeres befejezéssel ért véget. A három hónap letelte után, férjemmel újra próbálkoztunk eredménytelenül. Januárban felkerestem egy nőgyógyászt, teljes körű hormon...
        Kedves Doktor úr! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy a múlthéten elmentem egy nőgyógyászhoz kivizsgálja nincs e fertőzésem, rám nézett azt mondta nem lát gyulladást, rák szűrést is végzett ami p 2 lett és ismét azt mondta mindrn...
        Kedves Doktor Úr/Doktornő! Kezdeném azzal, hogy bejelentkeztem orvoshoz, de sajnos az időpontomig még várnom kell elég sokat és eléggé aggódom. Olyan problémám lenne, hogy ma, a ciklusom 18-ik napján megjött a havim, amire eddig még soha nem...
        Kedves Doktor Úr/ Doktornő! Az alábbi nőgyógyászati lelet értelmezésében kérném a segítségét, amit most kaptam kézhez, a nőgyógyászt nem értem még utol és aggaszt, hogy mi lehet ez?!: Az uterus hossza 100mm. Nyh. 14mm, benne 12x3 mm-es...
        Tisztelt Doktor úr! Nekem olyan problémám volna, hogy több mint egy éve nincs menszeszem.50 éves vagyok. Ez év februárjában volt egy pici pecsételő vérzésem. Az orvosom csinált egy hüvelyUH ahol 18mm volt a méhfal vastagsága,majd 3hétre egy...
        Jo napot az lenne a kerdesem hogy 2 honapja nem jott meg most csinaltattam egy hormon vizsgalatot ami jo lett semmi problema nincs minden rendben van Voltam orvosnal azt mondta rendben van minden nem adott semmmi gyogyszeres kezelest semmit ... De azt...