• Labor lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Mivel babát szeretnénk párommal ezért elvégeztettük a hormonvizsgálatot. A ciklus 5.napján mentem. Az eredményeim a következők lettek: FSH 11, 30 mlU/ml LH 11, 50 mlU/ml prolaktin 345, 7 mlU/ml ösztradiol 37, 8 pg/ml progreszteron 0, 35 nmol/l t.tesztoszteron 0, 15 ng/ml pajzsmirigy hormont pedig előtte egy hónappal néztek, ami normális volt. Szedem a lamolepet már 10 éve, ez mennyire befolyásolja ezeket az értékeket? A labor papíron lévő referencia értékek alapján az FSH, LH magas, a progreszteron pedig alacsony. Viszont az interneten utána néztem és az ott szereplő értékek szerint viszont normálisak. Az ön véleményét szeretném kérni, hogy ezek az eredmények adnak e bármiféle aggodalomra okot. Valamit mennyire befolyásolja a szedett gyógyszer a teherbeesés lehetőségét. Sajnos ezt a fajta gyógyszert nem hagyhatom el. Tisztelettel Eszty

        Dr. Kiss György válasza a Labor lelet témában

        Tisztelt Hölgyem! A babaproject előtt, kezelőorvosával kérem beszélje meg a Lamolep szedését és a babavállalást. Azt, hogy a gyógyszer 10 éves szedése mennyire befolyásolja a fogantatást nehéz megitélni. Ezen kérdések tisztázását követően, magam részéről ciklusdiagnosztikát javasolnék, vagyis a levelében már emlitett hormonvizsgálatok megismétlését nemcsak az 5., hanem a 11. és 21. ciklusnapon is. Ezzel lehet tiszta képet nyerni, hogy a cikluson belül van-e peteérés, petekilökődés /ovulació/ és a ciklus ovulació utáni állapotára. Az Ön által leirt hormoneredmények normálisnak mondhatóak az 5.napon, a .Prolactin szint ugyan referencia tartományon belül van, de kissé emelkedett. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. február 08., 09:56; Megválaszolva: 2019. február 08., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: