• Köztes vérzések

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        T. Doktor úr! Régóta szedek fogamzásgátlót jobbára probléma nélkül attól eltekintve hogy a vérzés első napjai nagyon gyengék. Az utóbbi években viszont elszórtan egyre többször fordult elő közti vérzés, barnázás félidőben. A tavalyi év elején a normális menzesz idejénél egy héttel előbb jött egy barnás darabos áttöréses vérzés ami a menzeszig tartott, majd a menzesz erősebb volt a szokásosnál. Ekkor kivizsgáltak de nem találtak rendellenességet, rákszűrés negatív lett, a méhnyálkahártya 3 mm volt a közti vérzés alatt majd a menzesz alatt újra vizsgáltak akkor is ugyanezt mérték. Azóta ilyen nem fordult elő, de október óta minden hónapban a ciklus 10-16 napja között barnás váladékozásom van, ami csak a wc papíron észlelhető de sokszor több nap egymás után. Általában wc használat, melegvizes fürdő vagy szex után jelentkezik, de volt már" csak úgy " is. Nem okoz jelentősebb gondot de mindig félek hogy erős vérzés lesz belőle mint egy évvel ezelőtt, így folyton tisztasági betétet kell használjak, úszáshoz pedig tampont, ami nagyon kellemetlen. A nőgyógyászom azt javasolta a hüvelygyűrű vagy a tabletta váltás között döntsek. A hüvelygyűrű annyira nem szimpatikus de nem tudom milyen tablettát szedheték, mert a legkorszerűbbet szedem jelenleg. (Yadine). Ön szerint melyik tabletta lehetne az ami beállíthatná a ciklusomat a koromra való tekintettel illetve azt figyelembe véve hogy túlsúlyos vagyok. Hízni eü okok miatt semmiképpen nem szeretnék a gyógyszertől, de ha nem szedek hormon készítményt a vérzésem rendkívül erős és elviselhetetlen görcseim vannak, így a klimaxig ha csak nem jön valami probléma közbe, szeretném szedni a gyógyszert. Köszönöm a tanácsot.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A rendellenes vérzésnek hormonális oka lehet.Ezt hormonális fogamzásgátló váltással, magasabb hormon tartalmú készítménnyel lehet megoldani. Tablettán kívül van lehetőség a hüvelygyűrűre, méhen belüli hormonleadó eszközre/hurok/. Azonban a méhnyak gyulladása is okozhatja a leírt rendellenes vérzést.Ennek vizsgálata tanácsos, ez gyógyszeres kezeléssel rendezhető.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 21., 10:12; Megválaszolva: 2019. január 21., 19:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: