• Enyhén Pco

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr úr.! Az lenne a kérdésem hogy mit jelent hogy mint két oldal enyhén pcos ezt 2018.augusztusaban diagnosztizáltak nálam és azóta alig van verzesem és a páromat se kívánom úgy mit azelőtt.Nekem volt már egy petefészek műtétem és baba nincs még pedig már nagyon szeretnék a páromal mit ajánlana dr úr a pco ra a fogamzásgátló injekció? válaszát előre is köszönöm tisztelettel

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma, vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó. Ma a policisztás petefészek-szindrómát tekintik a reproduktív korú nők fő meddőségi okának. A betegség rövid és hosszú távú szövődményekkel is társul, ezért korai felismerésének és megfelelő kezelésének rendkívül nagy a jelentősége. Ma már tudjuk, hogy a betegség kialakulására az öröklött genetikai hajlam mellett az életmód is hatással van. A petefészek-szindróma kialakulását befolyásoló tényezők között első helyen a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, illetve ezekkel szoros összefüggésben a túlsúly, elsősorban a hasi elhízás szerepel, de fontos megemlíteni a fokozott stresszterhelést is. Kezelésére kivizsgálás után lehet megfelelő módot javasolni. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.


        Kérdés: 2018. december 29., 01:00; Megválaszolva: 2019. január 02., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: