cytológiai eredmény

Tisztelt Doktor Úr! E-mailen kaptam meg az éves rákszűrésem eredményét a MEDSERV Kft-től, amin az szerepel, hogy konvencionális cytológia, kolposzkópos dg. normál, eszközös vétel endocerv. átm. zónából, kenet minősége megfelelő, kenet értékelése: negatív kenet. Viszont a reaktív és reparatív jeleknél be van jelölve a metaplasia. Az orvosommal csak sokára tudok beszélni, ezért kérem a segítségét, hogy mit jelent a metaplasia? Elég rosszul hangzik számomra és az internetes keresés sem nyugtatott meg. Ez egy aggodalomra okot adó állapot sejtelváltozás, lehetnek esetleg rákos sejtek is? Kell rá majd valami kezelés? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza metaplasia témában

Kedves Kérdező!

Nem kell megijedni egyáltalán. Orvostól függően fél vagy egy év múlva kontroll cytológia szükséges.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2018. október 26., 09:37; Megválaszolva: 2018. november 06., 08:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Metaplasia
Tisztelt Doktor Nő/Úr Három hónapja voltam rákszűrésen, ami azt mutatta, hogy P2, azzal a feltétellel, hogy meg kell ismételni a rákszűrést (ami...
Metaplasia
Nem rég voltam nőgyógyásznál és a leletem P2 metaplasia. Az orvos szerint ne aggódjak semmi gond, és egy év múlva menjek a kötelező vizsgálatra....
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején