• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr, Előzményként szeretném elmondani, hogy áprilisban visszatérő hüvelyfertőzéssel kezeltek, mely mostanra tenyésztéssel és kenetdiagnosztikával nőgyógyász által igazoltan megoldódott. (párom is kezelve volt). A hüvelyhám regenerálását azóta is folyamatosan végzem lactofeel hüvelygéllel és egyéb probiotikumokkal. Ekkor Yasminelle fogamzásgátlót szedtem. Ami miatt írok, és ami nagyon zavar, hogy április óta, egyre csökkent a nemi vágy a részemről, de ezt betudtam a fertőzésnek, hiszen akkoriban az együttlét fájdalommal járt. Viszont eltelt azóta 6 hónap és ez egyre csak rosszabbodik. Mostanra egyáltalán nem nedvesedem és egyáltalán nem érzek késztetést a szexuális együttlétre, ami az előtt nem volt jellemző. 3 hónapja nőgyógyászom javaslatára (hüvelyszárazság, csökkent nemi vágy) váltottam Triodena fogamzásgátlóra, de a panaszaim nem javulnak. Ez már problémát okoz az egyébként csodálatosan működő párkapcsolatomban. Lehetséges, hogy a fogamzásgátló váltás megoldaná, az okozhatja a csökkent nemi vágyat és szárazságot. Szervi problémám nincs, szexológussal már egyeztettem esetleges lelki háttér feltárására, de véleménye szerint nem ez a problémám és szerintem sem. Esetleg tudna javasolni olyan fogamzásgátlót, aminek összetétele ezt előnyösen befolyásolhatná a kialakult helyzetet? Vagy más problémám lehet? Hová fordulhatnék segítségért? Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Farkas Ágnes válasza a csökkent nemi vágy témában

        Kedves Hölgyem! Sajnos ez egy viszonylag gyakori probléma, annak ellenére, hogy általában nem beszélnek erről a páciensek, de valóban egy nagyon fontos problémáról van szó. Első körben egy másik fogamzásgátlót javasolnék Önnek. Próbálja meg a Qlaira nevű gyógyszert. Az összetétele abban különleges, hogy a benne lévő ösztrogén ugyanaz, mint amit a szervezet is termel. A progeszteronja pedig egy új típusú lesz, hátha ez a kombináció fordulatot hoz majd. Ha ez sem segít, akkor jó lenne egy időre abbahagynia a fogamzásgátlót, hogy lássa, valóban a gyógyszer miatt alakult ki a libidó hiánya. Remélem önmagában a gyógyszerváltás is elegendő lesz. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 03., 10:24; Megválaszolva: 2018. október 10., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: