• Méhrák és kemoterápia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát, amit a legutóbbi kérdésemre kaptam, melyben írtam Önnek édesanyámról, akit 2018.08.15-én műtöttek méhrákkal. A mai napon sikerült beszélni édesanyám kezelőorvosával, aki utókezelésként 6 alkalmas kemoterápiát javasolt. A probléma, hogy édesanyám ódzkodik a kezeléstől, retteg annak következményeitől, mint a hajhullás. Szeretném megtudni, hogy mivel kell számolni, ha Ő elutasítaná a kezelést? Az ő betegségénél mennyi az esély a kiújulásra? Statisztikák alapján hány százalék? Isten ne adja, de ha visszatérne a betegsége, milyen idővel kell számolni? A kemoterápia mellett milyen más módok léteznek a gyógyításra? Milyen időközönként érdemes kontrollra járnia? Válaszában bízva, köszönettel.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kemoterápia szükségessége témában

        Kedves Kérdező! Az orvoslás legfontosabb feladata, hogy az állapothoz és az aktuális gyógylehetőségekhez képest a legtöbbet nyújtsa a beteg előnyére. Nem minden 2x2, ma is sok minden múlik a beteg szervezetének állapotán, immunrendszerének szintjén, de mindent meg kell tennünk mai képességeik vélt, maximális gyógyszintjén, hogy a beteg életét lehetőleg biztosítsuk, vagy hosszabbítsuk, emberi életként, szenvedés mentesebben. A kedves hölgybeteg bízzon kezelő orvosaiban. Lehetnek átmeneti kellemetlen következményei a kemoterápiának, de ez abból fakad, hogy az galád tumorsejtekre még rosszabb, és végzetes hatása legyen. Ha a hölgy nagymama is, az unokák kötelezik a minden megtételere! A hölgy akarja látni ne csak az unokák érettségiét, hanem diploma átvételét is!


        Kérdés: 2018. szeptember 17., 18:41; Megválaszolva: 2018. szeptember 21., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mehszajsebem van b nagyságú 28eves nő vagyok, most vette le a doki a rakszurest, áprilisban járt le az egy év. Leecsetelte a sebet, de még mindig friss vér jön, kis mennyiségben. Ez normális? Vajon mehnyakrak tünete ez?mikroszkoppal nem látott...
        Tisztelt Doktor Ur! Verzeshez kapcsolodo panaszok miatt kerestem fel nogyogyaszt . A panaszok eros, nagyon darabos (valoban nagy darabokkal) verzes, valamint vizeleshez kapcsolodo (nagyon kellemetlen, surgeto, gyakori vizelesi inger, idonkent mikroszkopikus...
        Ma kaptam meg a nőgyógyászati rákszűrésem eredményét , melyben az alábbi olvasható : súlyos rákmegelőző hámelváltozás, HPV tipizálás szükséges, CINtec Plus pozitív , szövettani mintavétel szükséges. Sajnos nem tudok lemenni a vidéki...
        Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban volt egy endometriózis gyanú műtétem, cisztát találtak amit eltávolitottak, akkoriban nem kaptam utána gyógyszert.Rendszeres ellenőrzésre jártam ,igy tettem ezt most is .. közben megemlitettem a dokinak, hogy nagyon...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Fogkefe gyerekeknek
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos