Endometriosis

14 évvel ezelőtt endometriosist állapított meg nőgyógyászom. A műtét és a gyógyszeres kezelés csodájaként 2 évvel később született meg 2. kislányom. Most újabb gyermeket szeretnénk, de évek óta hiába. Okozhatja-e meddőségemet az endometriosis kiújulása? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza endometriózis témában

Kedves Kérdező!

Igen, sajnos a meddőség hátterében állhat alapbetegsége kiújulása, még akkor is, ha aktuálisan semmilyen panasza nincs és mensesei is szabályosak. Ha azonban menses alatt görcsei vannak, vagy pl. fájdalmas a szex úgy, hogy nincs közben folyásos panasza, akkor lehet, hogy az endometriosis ismét felütötte a fejét. Konzultáljon nőgyógyászával egy esetleges laparoscopos műtét ügyében.

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. augusztus 15., 19:36; Megválaszolva: 2008. augusztus 15., 19:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma